KALIFORNIJA VOL.2

   Mūsu mini roadtrips uz Kaliforniju sākās vienpadsmitos no rīta un izpaudās kā braukšana taisni pa vienu un to pašu ceļu. Sešu gadu laikā jau biju aizmirsusi, cik jocīgs un vienmuļš ir šis ceļš - reāli 5 stundu garumā vienīgais, ko var vērot, ir tuksnesis un dažādu krāsu smiltis, un kaktusi. Sakaltuši kaktusi. Manā telefonā, neskatoties uz to, ka nav interneta, pat pienāca brīdinājums, ka ceļošana nav ieteicama, jo visapkārt gaidāma smilšu vētra. Tas gan bija attiecināms uz Arizonu. Kalifornijā manījām tikai mazus smilšu tornado ceļa malās un pie kalniem. Ik pa laikam parādījās kāda aizdomīga paskata māja (pamesta, protams), kas lika domāt - KĀDĀ SAKARĀ kaut kas te kādreiz vispār ir būvēts tuksneša vidū un kuram pie velna tas ir bijis izdevīgi. Netālu no vietējā cietuma uz ceļa strādāja cietumnieki (laikam vāca atkritumus), un turpat blakus arī ceļa zīme, kas vēsta, ka jābrauc ātri un nedrīkst mašīnā ņemt stopētājus, jo tie varētu būt cietumnieki. Jāpiebilst, ka jābūt galīgi pret palodzi dauzītam, lai stopētu tuksneša vidū, bet ok.
   Tā kā bijām vārda vistiešākajā nozīmē nekurienes vidū, saskārāmies ar pamatīgām problēmām dabūt normālu radio. Vienīgā izvēle bija starp klusumu un meksikāņu jautrajiem ritmiem - izvēlējāmies pirmo variantu. 
   To, cik tīri ir Arizonas ceļi, sāku novērtēt tikai tajā brīdī, kad šķērsojām Kalifornijas robežu (kas ir tīri simboliski vārtiņi, kuriem vienkārši jāizbrauc cauri) - te ir baigā miskaste visur. Laikam trūkst cietumnieku. Toties ielu nosaukumi gan daudz oriģinālāki. Kā spilgtākos piemērus varu minēt Red Cloud un Sore Finger. 
   Anyway, pēc piecu stundu brauciena bijām klāt, pa ceļam apstājoties trīs reizes - divas uz tualeti un vienu dēļ pusdienām. Viesnīca atrodas pilsētiņā Temecula, un te ir baigi smuki. Šovakar tikai iečekojāmies viesnīcā, paēdām vakariņas ar Mišelas brāļa ģimeni, un vakaru noslēdzām viesnīcas pagalmā, sēžot džakuzi, skatoties zvaigžņotās debesīs un palmu zaros. Katrā ziņā sūdzēties nav par ko. 
   Rītdienas plānā ir brokastis un tad 40min brauciens uz San Diego, kur darīsim to, kas pirmais ienāks prātā, jo internetā neko sakarīgu atrast nevar. Arlabunakti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru