SAN DIEGO

   Ietestējot viesnīcas piedāvātās bezmaksas brokastis un diskutējot par Trampu, lēnām gatavojāmies braucienam uz San Diego. Ceļš bija ātrs, kalnains, un pa ceļam redzētie akmeņu kalni lika viegli iesmaidīt par Latvijas dižakmeņiem. Tā kā vasaras karstums vēl gluži nav galā, saskārāmies arī ar satiksmes ierobežojumiem ugunsgrēku dēļ - izskatījās pavisam svaigi, jo ugunsdzēsēji vēl staigāja pa notikuma vietu. Kārtējo reizi nosvilusi diezgan pamatīga kaktus-krūmu plantācija.
  San Diego ieradāmies diezgan perfektā laikā - tieši tad, kad visi veikali sāka vērties vaļā - ap desmitiem. Izstaigājām vecpilsētu, kas lika man domāt, ka nav jēgas braukt uz Meksiku, jo var vienkārši atbraukt uz San Diego. Mazi, vienstāvīgi veikaliņi, meksikāņu mūzika un ēdieni. Visnotaļ patīkama fiestas gaisotne, turklāt tikai +30 grādi, kas, salīdzinot ar Arizonu, liekas kā nieks. Izstaigājām mazos veikaliņus, tad devāmies uz kruto pilsētas daļu - pie mazajiem debesskrāpjiem un bāriem. Sapratu, ka diennakts tumšajā laikā te noteikti iet vaļā trakas balles un es droši vien neatteiktos kādreiz šeit iziet ārā nakts laikā. Vienā no bāriem paēdām pusdienas, paralēli skatoties Olimpiskās spēles.
   Ar pārbāztiem kuņģiem devāmies uz pludmali pamērcēt kājas okeānā. Tajā brīdī nedaudz nožēloju, ka peldkostīmu atstāju mašīnā, jo pludmale bija samērā klusa, bet ūdens - silts (Mišela teica, ka auksts) un tīrs. Vismaz pabradāt sanāca normāli, jo biju uzvilkusi īsos šortus. Ar Šarloti uzrāpāmies klintī, kas turpat pludmalē mētājās, un atklājām, ka tās galā atrodas privātmāja. Nesūdīga vieta. 
   Ar šiem visiem pasākumiem jau bija pagājušas septiņas stundas, tāpēc devāmies atpakaļ uz bāzi - Temecula pilsētu - lai savāktu sejas un pēc tam cilvēcīgā paskatā dotos vakariņās uz Red Lobster ar Mišelas brāļa bijušo sievu. Tik superīga sieviete, ar superīgu dzīves uztveri un superīgiem smiekliem. Brīvprātīgā piespiedu kārtā nācās smieties katru reizi, kad viņa iesmējās, jo viņa katru reizi ierukšķējās :D Pēc tam aizbraucām arī iečekot viņas māju - milzīgu divstāveni kalna galā, no kurienes var redzēt lielāko daļu pilsētas. Parādījās viegla skaudība, braucām atpakaļ uz viesnīcu.
   Vakars tika noslēgts ar pusotru litru vīna un patīkamām sarunām. Esmu izdzērusi trīs glāzes, ir pusviens naktī, un man nāk miegs. Rītdien dodamies uz Losandželosu. Arlabunakti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru